9 Temmuz 2013 Salı

Ne Nasıl Yapılır? Patates Cipsi

Günlük hayatta hazırlarını alıp, tüketmememiz gerektiği halde sıkça tükettiğiiz bir abur cubur. Ama gerçekten çok lezzetli. Başlıktan da anlayacağınıza göre bugün o çıtır çıtır lezeetli ve bir o kadar da yağlı patates cipslerinin nasıl yapıldığını öğreneceğiz.
Biliyoruz ki birçok markanın çeşit çeşit patates cipsleri mevcut. Nasıl yapıldığına da yüksek ihtimalle daha önceden bakmadık. Bakmadık diyorum çünkü canlı olarak görmemizin pek ihtimali olmasa gerek. Bu yüzden sizlere patates cipsi yapılışının videosunu paylaşacağım. Hemen ardından da evde nasıl yapabiliriz. :)

Videoyu dikkatlice izlediyseniz mutlaka fikir edinmişsinizdir. Hadi şimdi tarifine bakalım evde nasıl yapabilirmişiz?


Kızartmalık patatesi marketten alabilirsiniz (file patateslerin üzerinde yazıyor) ama pazardan patates alıyorsanız satıcıya kızartmalık istediğinizi mutlaka belirtin.
Kızartmalık patates ince kabuklu ve sert olur. Yumuşak ve kalın kabuklu patates iyi kızarmaz ve yağ çeker.
Patatesleri fotoğraftaki gibi bir soyacak ile rahatlıkla ince ince dilimleyebilirsiniz. Ne kadar ince olursa o kadar güzel kızaracaktır.
Diğer önemli bir özellik ise bol yağ kullanmanız, varsa mutlaka süzgeçli kızartma tenceresi kullanın. Bu tencereyi patates kızartmasında ve diğer kızartmalarınızda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Markette ya da ucuzluk pazarlarında farklı boyutlarda ve uygun fiyata kızartma tenceresi bulabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 adet orta boy patates (kızartmalık)
  • sıvıyağ (minimum 3 su bardağı)
  • tuz
Yapılışı:
  1. Patatesleri soyun ve yıkayın.
  2. Geniş ve derin bir kabı bol su ile doldurun, içine tuzu ekleyerek karıştırın.
  3. Soyduğunuz patatesleri fotoğraftaki gibi bir soyacak ile ince ince dilimleyin.
  4. Patatesleri tuzlu suya atın ve kabı sallayarak yıkayın. Nişastasından arınan patatesi süzgeçe alın ve süzün.
  5. Kızartma tenceresinde yağı kızdırın. Süzdüğünüz patatesleri kızgın yağa atın. 1-2 dakika patatesleri sararıp sertleşinceye kadar kızartın.
  6. Kızaran cipsleri kâğıt havlu serilmiş tabak üzerine alın ve yağını çektirin. Tuzlayarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder